В Україні починають діяти нові правила дорожнього руху — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні починають діяти нові правила дорожнього руху

Казна та Політика
5003
З 1 листопада в Україні набирають чинності нові правила ПДР. Про це свідчить постанова уряду.
Finance.ua, як портал, що дбає про ваші фінанси і стежить за головними змінами в Україні, дізнався деталі постанови.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ви також знайдете останні важливі новини для автомобілістів. Підписуйтесь, щоб не пропустити.
Що зміниться:
  • обмеження швидкості за межами населених пунктів тепер буде регулюватися шириною розмітки. Відтепер заборонено рухатися зі швидкістю 110 км/год, якщо елемент дороги, що відокремлює транспортні потоки протилежних напрямків, не виділено розміткою 1.2 (раніше було 1.1 або 1.2), розмітки різняться між собою шириною – до 15 см і 20 см відповідно.
  • зміни торкнуться і велосипедистів. Вводиться нове визначення велосипедної доріжки та вперше вносяться поняття велосипедної смуги і велосипедного переїзду (місце перетину перехрестя доріг). Також діятимуть детальні правила щодо того, як повинні переміщатися велосипедисти, вказані їхні права та обов’язки;
  • нові правила також поширяться і на дорожні знаки, правила зупинки та стоянки. Так, замінили частину дорожніх знаків і описів до них. Зокрема, замість знака «Фото-, відеофіксація порушень ПДР» з’явиться знак «Автоматична відеофіксація порушень ПДР», а знак «Сліпі пішоходи» в новій редакції правил дорожнього руху позначений як «Пішоходи з порушеннями зору». Крім того, з’явилася ціла низка нових дорожніх знаків і табличок;

Оформлення автоцивілки онлайн

  • зміниться поняття державних доріг. Так, замість трьох загальноприйнятих типів: міжнародні, національні та регіональні, буде діяти і четвертий – територіальній;
  • з’явилася нова розмітка «діагональний пішохідний перехід». Такі переходи будуть облаштовуватися на регульованих перехрестях, де дозволено перехід по діагоналі. До звичної вертикальної чорно-білої розмітки додадуться дві нові, більш яскраві та краще видимі за недостатнього освітлення — жовто-червона і червоно-біла. Також з’явиться розмітка для позначення наближення до кільцевої розв’язки та для виділених місць паркування уздовж доріг.
В Україні починають діяти нові правила дорожнього руху

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет міністрів України на засіданні 6 жовтня вніс зміни в навчальні програми для водіїв;
  • у вересні Кабмін ухвалив постанову, згідно з якою кожен водій, який подав заявку на отримання водійського посвідчення за допомогою сервісу Дія або через особистий кабінет на сайті, зможе отримати свої документи у відділенні Укрпошти або через кур’єра.
Хочете купити нове авто, але не вистачає коштів? Зручний сервіс від Finance.ua допоможе вибрати персональний кредит. Аналізуємо ваші вимоги за кредитними продуктами і пропонуємо кращі варіанти.

Порівняти і замовити кредит

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас