В Україні змінюють формулу прожиткового мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні змінюють формулу прожиткового мінімуму

Казна та Політика
1367
В Україні змінять методологію розрахунку прожиткового мінімуму, який має задовольняти потреби людини.
Про це в коментарі телеканалу «Дом» повідомила міністерка соцполітики Марина Лазебна.
Основна проблема нинішньої ситуації полягає в тому, що до прожиткового мінімуму прив’язані розміри штрафів та інших відрахувань.
Нагадуємо, про всі зміни, які можуть стосуватися ваших гаманців, ми оперативно інформуємо в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь і не пропускайте важливе.
«Ми аналізували 180 законодавчих актів, у яких є прив’язка до прожиткового мінімуму, і дивилися, на що її можна замінити. І ми знайшли цю конструкцію. Вирішили залишити цю прив’язку у формуванні основних нарахувань, визначених Конституцією: тільки пенсія, тільки мінімальна зарплата. І прожитковий мінімум для людини має бути реальним і не може бути навіть як розмір у бюджеті. Сума повинна бути вище. А все інше прив’язуємо до базових виплат, щоб у людини не було теж ніяких втрат», — розповіла Лазебна.
Міністерство соціальної політики за участі експертів розробило комплекс змін до чинного законодавства, щоб докорінно змінити ситуацію. Проєкти вже підтримані урядом, їх передано до парламенту.
«Вийшло 4 законопроєкти. Один про методологію, другий про відв’язання, далі — про базові величини для штрафів і для соціальних виплат, доплат. Ми це все прописали», — зазначила міністерка.

Довідка Finance.ua:

З 1 липня в Україні загальний показник прожиткового мінімуму становить 2294 грн, з 1 грудня він зросте до 2393 грн. Прожитковий мінімум встановлений для різних категорій громадян:
  • діти до 6 років — 2013 грн (з 1 грудня — 2 100 грн);
  • діти від 6 до 18 років — 2510 грн (з 1 грудня — 2618 грн);
  • працездатні особи — 2379 грн (з 1 грудня — 2481 грн);
  • особи, які втратили працездатність — 1854 грн (з 1 грудня — 1934 грн).
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас