В Австрії запровадили нові правила для працівників: обов'язкова вакцинація, тест — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Австрії запровадили нові правила для працівників: обов'язкова вакцинація, тест

Світ
752
Уряд Австрії прийняв рішення про те, що з 1 листопада всі працівники в країні, які на робочому місці мають безпосередній контакт з клієнтами або колегами, повинні бути повністю вакциновані, мати негативний результат тесту на коронавірус або довідку про одужання від COVID-19.
Про це повідомляє DW.
Органи охорони здоров’я проводитимуть перевірки дотримання нових правил. У разі порушення цих норм передбачений штраф у розмірі 500 євро для працівників і 3600 євро для роботодавців.
Міністр праці Австрії Мартін Кохер висловив сподівання, що штрафів вдасться уникнути, наприклад, якщо люди, які відмовляються робити щеплення або не мають негативного тесту, працюватимуть вдома або якщо роботодавці вживатимуть заходів для активної вакцинації працівників.
Водночас нові правила не торкнуться працівників, які під час роботи не контактують з іншими людьми, наприклад, водіїв вантажівок.
Також передбачений перехідний період до 14 листопада. До цього часу працівники, які не мають документа про вакцинацію, негативного результату тесту або одужання, повинні будуть носити захисну маску типу FFP2.
В Австрії зростає кількість нових випадків зараження COVID-19. За останню добу влада зафіксувала понад 3700 нових випадків. В Австрії повністю вакциновані майже 62% населення.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас