Єврокомісія затвердила заходи щодо подолання зростання цін на енергоносії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія затвердила заходи щодо подолання зростання цін на енергоносії

Енергетика
433
Європейська комісія затвердила пакет заходів для протистояння різкому зростанню світових цін на енергоносії, яке, за прогнозами, триватиме всю зиму.
Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.
Зазначається, що заходи включають екстрену підтримку домашніх господарств, державну допомогу компаніям і цільове зниження податків. Єврокомісія також буде підтримувати інвестиції в поновлювані джерела енергії та енергоефективність; вивчатиме можливі заходи зі зберігання енергії і закупівлю запасів газу; оцінюватиме поточну структуру ринку електроенергії.
За словами комісара з енергетики Кадрі Сімсон, Єврокомісія допомагає державам-членам вжити негайних заходів щодо зниження впливу на домогосподарства і підприємства цієї зими.
Невідкладні заходи щодо захисту споживачів і бізнесу передбачають надання екстреної підтримки доходів малозабезпеченим споживачам, наприклад, за допомогою ваучерів або часткової оплати рахунків.
Також пропонується дозволити тимчасову відстрочку оплати рахунків, забезпечити тимчасове цільове зниження податкових ставок для вразливих домогосподарств і надавати допомогу компаніям або галузям відповідно до правил державної допомоги ЄС.
Середньострокові заходи передбачають збільшення інвестицій в поновлювані джерела енергії, оновлення та енергоефективність і прискорення аукціонів з поновлюваних джерел енергії і процесів видачі дозволів.
Також вказується на необхідність розвитку сховищ енергії для підтримки зростаючої частки поновлюваних джерел енергії, включаючи батареї і водень.
Єврокомісія представить набір заходів членам Європейського парламенту 14 жовтня і міністрам енергетики країн ЄС 18 жовтня. Потім європейські лідери повинні обговорити ціни на енергоносії на майбутньому саміті 21-22 жовтня.
Як повідомлялося раніше, представники десяти держав-членів Євросоюзу закликають до інтенсивного розвитку ядерної енергетики, щоб захиститися від зростання цін на енергію, не завдаючи шкоди клімату.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас