Що змінить угода про «відкрите небо» між Україною з ЄС — думка експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що змінить угода про «відкрите небо» між Україною з ЄС — думка експерта

Казна та Політика
897
Україна та Європейський Союз підписали угоду про спільний авіаційний простір. Для чого ця угода, які преференції отримають українці та як це позначиться на можливостях для подорожей, в ефірі Українського радіо розповів виконувач обов’язків міністра транспорту та зв‘язку України в 2009—2010 років та радник уряду з питань міжнародної співпраці у 2016−2019 Василь Шевченко.
Угода набуває чинності у якості тимчасової до періоду ратифікації всіма країнами-членами Європейського Союзу. Тимчасове застосування може бути запроваджено вже з 1 листопада, якщо Україна та ЄС встигнуть до того часу обмінятися відповідними нотами.
«Тепер все залежить від українських авіакомпаній, наскільки вони швидко впровадять європейські стандарти і нововведення. Українські авіакомпанії зможуть заходити в європейські аеропорти і конкурувати з європейськими перевізниками», — зазначив Шевченко.
За його словами, спільний підхід до транспорту в Європейському Союзі – повна демонополізація, створення максимально конкурентних умов, безпека і високі соціальні стандарти ЄС.
«Запровадивши такі пріоритети, можна отримати єдині стандарти авіаційних польотів», — зазначив він.
На думку Шевченка, підписанням Угоди про «відкрите небо» мають активізуватися українські аеропорти, має зрости пасажиропотік через збільшення рейсів, а отже, з’являться нові партнери та інвестиції. Він нагадав, що, коли Молдова підписала відповідну Угоду, ціна квитка до Лондона зменшилася із 225 євро до 45 євро і, відповідно, в рази зріс трафік.
«Україна має активно розвивати внутрішні авіаперельоти. Однак проблема не лише в інфраструктурі для авіарейсів. В Україні літають до сотні літаків. Якщо зросте кількість рейсів, їх не вистачатиме. Угода дає можливість залучати авіаційну техніку. Зокрема іноземні компанії без реєстрації зможуть працювати в Україні», — пояснив експерт.
За матеріалами:
suspilne.media
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас