Міжбанк: в середу на ринку нікому не буде нудно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: в середу на ринку нікому не буде нудно

Валюта
556
У середу на валютному міжбанку знову буде не нудно. Два основні фактори будуть істотно впливати на курсоутворення і на загальну поведінку всіх учасників торгів:
1. Попереду 4 вихідні й наближення днів податкових розрахунків у бізнесу. Через таку тривалу перерву в роботі клієнтам сьогодні треба встигнути провести всі свої розрахунки як всередині країни, так і з іноземними партнерами. Це пожвавить першу половину сесії, а потім активність на міжбанку вже швидко знизиться. Крім цього, відразу після свят починається пік бюджетних платежів у компаній і це різко збільшить потребу в гривні у всіх клієнтів. Найбільш далекоглядні з них вже відсьогодні почнуть поступово накопичувати гривневі ресурси під розрахунки з державою;
2. Тактика та інтервенції Нацбанку. За фактом, зараз саме він є «законодавцем моди» за курсом на торгах. Пропозиція валюти останнім часом перевищує попит і НБУ — головний покупець на ринку. Сьогодні ми, швидше за все, знову побачимо його на ринку з першою інтервенцією на стандартні $ 5 млн, а потім у разі необхідності він вже вийде на міжбанк з довгограючою інтервенцією. Вона і буде основним «покажчиком» по курсу для решти клієнтів.
З урахуванням майбутніх тривалих вихідних активність клієнтів не набагато буде відрізнятися від стандартного робочого дня на цьому тижні і за нашими прогнозами обсяги операцій складуть до $ 15−180 млн при укладенні до 510−600 угод.
Курси міжбанку, за прогнозами Finance.ua, 13 жовтня будуть в межах: долар — коридор 26,27−26,45 грн, євро — коридор 30,30−30,55 грн.
Курс долара на міжбанку — графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
долар США — 26,34 / 26,36
євро — 30,41 / 30,43
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас