Польща видала у 20 разів більше дозволів на роботу, ніж у 2010 році: найбільше – для українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща видала у 20 разів більше дозволів на роботу, ніж у 2010 році: найбільше – для українців

Особисті фінанси
268
У 2020 році Польща видала понад 400 тисяч дозволів на роботу для іноземців. Найчисельнішою групою трудових іммігрантів залишаються українці. Однак в останні роки збільшилася кількість робітників і з інших країн.
Про це розповіли у Всеукраїнській асоціації компаній з міжнародного працевлаштування з посиланням на дослідження вчених із Гданської політехніки.
Як змінилася кількість дозволів на роботу у Польщі за останні роки. Згідно з результатами дослідження, у 2004 році, коли Польща вступала до ЄС, країна видавала у 30 разів менше дозволів на роботу для іноземців, ніж зараз. Водночас у 2020 кількість дозволів на роботу зменшилася на 9% проти 2019 року – з 444 тисяч до 406 тисяч.
Професорка Малґожата Ґаврицька з факультету менеджменту та економіки Гданської політехніки зауважила, що іноземців на польському ринку праці постійно додається, однак із різними темпами, залежно від країни. До прикладу, в останні роки зростає кількість робітників з Росії, Казахстану та Туркменістану.
Яка ситуація з українськими трудовими мігрантами Найчисельнішою групою трудових мігрантів у Польщі є незмінно українці. За інформацією Головного управління статистки, у 2020 році українці отримали 295 тисяч дозволів на роботу, а це – у понад 20 разів більше, ніж у 2010 році.
Крім українців, у Польщі також працює чимало громадян:
  • Білорусі, яким видали 27 тисяч дозволів,
  • Грузії – 8 тисяч дозволів,
  • Молдови – 7,6 тисячі дозволів.
За словами експерток, для білорусів Польща віднедавна стала першою країною трудової міграції.
Трудові мігранти зі східного кордону Польщі по-різному заповнюють дефіцит на ринку праці. Більшість знаходить роботу у будівельній галузі. Велику групу складають працівники складів, а також механіки, косметологи, водії та помічники в домогосподарствах.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Телеканал новин 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас