Україна за сім років отримала понад €17 мільярдів кредитів і грантів від ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна за сім років отримала понад €17 мільярдів кредитів і грантів від ЄС

Казна та Політика
209
Європейський союз підтвердив свою підтримку України з чіткою прив’язкою до ефективного впровадження реформ та політик.
Про це йдеться у спільній заяві за підсумками 23-го саміту Україна — ЄС.
«ЄС підтвердив свою постійну суттєву підтримку України з чіткою прив’язкою до ефективного впровадження реформ та політик», — заявлено в документі.
ЄС нагадав, що з 2014 року Євросоюз та європейські фінансові інституції мобілізували «безпрецедентний пакет» кредитів та грантів обсягом понад 17 млрд євро.
Як зазначається, ЄС має намір запропонувати у 2021 році двосторонню фінансову допомогу в рамках Інструменту сусідства, розвитку та міжнародного співробітництва (NDICI) для підтримки ключових реформ та імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, включаючи поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі.
Учасники саміту привітали презентацію ЄС Економічного та інвестиційного плану для Східного партнерства та його флагманські ініціативи для України, які мобілізуватимуть до 6,47 млрд євро державних та приватних інвестицій для стимулювання економічного розвитку і підтримки відновлення після пандемії та домовилися про його швидке впровадження.
Водночас зазначається, що ЄС підтвердив поточну гуманітарну підтримку постраждалому від конфлікту населенню на сході України у розмірі 25,4 млн євро на 2021 рік.
Крім того, учасники саміту відзначили важливу роль Групи підтримки України в Європейській Комісії (SGUA) та Консультативної місії ЄС для реформи цивільного сектору безпеки (КМЄС).
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас