Молдова не хоче укладати новий договір з «Газпромом» і просить допомоги у ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молдова не хоче укладати новий договір з «Газпромом» і просить допомоги у ЄС

Енергетика
1461
Молдова звернулася за допомогою до країн ЄС після скорочення поставок газу з Росії. Кишинів не хоче укладати новий договір з «Газпромом» за цінами, що зросли, і розраховує домовитися про угоду з сусідньою Румунією.
Про це повідомляє Financial Times.
Молдова звернулася до країн ЄС з проханням про екстрені постачання газу після того, як поставки в республіку скоротив російський «Газпром». Молдовська влада розраховує укласти угоду з сусідньою Румунією, повідомили виданню два джерела, які брали участь у переговорах.
Молдовські чиновники ведуть переговори про екстрені постачання газу з Румунії, пише Financial Times.
«Газпром» поки що не прокоментував цю ситуацію.
Контракт на постачання газу між «Газпромом» і «Молдовгазом» закінчувався 30 вересня. На початку жовтня сторони домовилися продовжити його на місяць, однак, як розповів віцепрем’єр Молдови Андрій Спину, республіка тепер змушена купувати газ за ринковою вартістю в $ 790 за тисячу кубометрів замість $ 200, які вона платила раніше.
Молдовська влада не хоче укладати довгостроковий договір з «Газпромом» на невигідних умовах. У понеділок Спину заявив, що в ході переговорів з російською компанією назвав ціну на газ нереалістичною і «невиправданою для Молдови», і «попросив продовжити контракт на умовах 2019 року».
Він додав, що Молдова продовжує переговори з «Газпромом», але також вивчає «альтернативні шляхи постачання газу» з Росії, Румунії, України та країн ЄС.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас