Держпідприємство заборгувало третину мільярда за виставку в Дубаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держпідприємство заборгувало третину мільярда за виставку в Дубаї

Фондовий ринок
927
Державне підприємство «Експо-2020» за результатами півріччя 2021 року заборгувало 337,7 мільйона гривень за організацію українського павільйону на міжнародній виставці в м. Дубаї (Об’єднані Арабські Емірати).
Про це йдеться у відповіді Міністерства економіки на запит Марлін.
За рахунок цих коштів здійснено будівництво павільйону України в Дубаї, його облаштування, внутрішнє наповнення та утримання в рамках підготовки та забезпечення участі України у виставці.
Участь України в міжнародній виставці покривається за рахунок бюджетних коштів в рамках програми «Забезпечення двостороннього співробітництва України з іноземними державами та міжнародними організаціями, інформаційне та організаційне забезпечення участі України в міжнародних форумах, конференціях, виставках».
Цього року на цю бюджетну програму виділили 69,6 млн грн, тобто майже в 5 разів менше, ніж потрібно для покриття боргів держпідприємства.
Всесвітні виставки «Експо», на яких країни-учасниці представлять сучасні винаходи і технології, проводяться кожні п’ять років. Виставка в ОАЕ повинна була відбутися в 2020 році, проте через пандемію COVID-19 була перенесена на жовтень поточного року.
Для презентації України в Арабських Еміратах було створено Державне підприємство «Експо-2020», яке увійшло до сфери управління Міністерства економіки.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас