Google запропонувала Apple перейти на єдиний стандарт обміну повідомленнями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google запропонувала Apple перейти на єдиний стандарт обміну повідомленнями

Технології&Авто
472
Старший віцепрезидент Google Хіроші Локхаймер звернувся до Apple з незвичайною пропозицією. У своєму Twitter він порушив питання про впровадження стандарту зв’язку Rich Communication Services (RCS) на iPhone.
На відміну від SMS, формат RCS дає можливість користувачам Android-пристроїв відправляти текстові повідомлення обсягом до 8000 символів, а також дозволяє обмінюватися фото, відео, голосовими нотатками і QR-кодами. Крім того, в червні 2021 року в RCS додали функцію, присутню в iMessage, — наскрізне шифрування в особистих чатах.
Однак, незважаючи на те, що наразі щонайменше 88 операторів мобільного зв’язку підтримують RCS, на пристроях з iOS стандарт не працює належним чином. Так, якщо серед користувачів, які беруть участь в чаті, з’являється хоч один власник Android-пристрою, що використовує RCS, опція наскрізного шифрування відключається.
Топ-менеджер завуалював назву стандарту, використавши його абревіатуру в словосполученні Real Clear Solution («дійсно прозоре рішення» в перекладі з англійської). Емодзі синього і зеленого кольору, в свою чергу, символізують інтерфейси iMessage і фірмового месенджера Google відповідно. Заодно Локхаймер згадав людей, «які можуть все виправити», натякаючи на можливість змінити поточну ситуацію.
Google запропонувала Apple перейти на єдиний стандарт обміну повідомленнями
Apple на пропозицію одного з керівників Google поки що не відреагувала.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас