Світові ціни продовжили зростання. За рік продовольство подорожчало майже на 33% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові ціни продовжили зростання. За рік продовольство подорожчало майже на 33%

Світ
513
У вересні 2021 року світові ціни на продукти харчування продовжили зростання. Цьому сприяло скорочення пропозиції і високий попит на основні продукти харчування, такі як пшениця і пальмова олія.
Про це свідчить публікація ФАО (Продовольча і сільськогосподарська організація ООН).
Індекс цін на продовольство ФАО у вересні склав 130,0 пунктів, що на 1,2% вище, ніж у серпні, і на 32,8% вище, ніж у вересні 2020 року. Індекс відстежує щомісячні зміни світових цін на широко продавані продовольчі товари.
Індекс цін на зернові ФАО у вересні зріс на 2,0% у порівнянні з попереднім місяцем (при цьому світові ціни на пшеницю зросли майже на 4%) і зараз на 41% вище, ніж роком раніше – через скорочення обсягів експорту на тлі високого попиту.
Індекс цін на рослинну олію ФАО виріс на 1,7% за місяць і приблизно на 60% в порівнянні з вереснем 2020 року, оскільки світові ціни на пальмову олію досягли 10-річного максимуму.
Індекс цін на молочні продукти ФАО збільшився на 1,5% у порівнянні з серпнем.
Індекс цін на цукор ФАО був на 0,5% вище в порівнянні з попереднім місяцем і на 53,5% в порівнянні з роком раніше – завдяки несприятливим погодним умовам і більш високим цінам на етанол в Бразилії, найбільшому у світі експортері цукру.
Індекс цін на м’ясо ФАО у вересні практично не змінився в порівнянні з попереднім місяцем і виріс на 26,3% в річному численні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас