Що робити в разі невиплати зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що робити в разі невиплати зарплати

Особисті фінанси
274
Майже 4 мільярди гривень — саме стільки грошей не отримали українці станом на вересень 2021 року. З кожним роком заборгованість підприємств перед працівниками зростає. За 10 років вона збільшилася в 4,5 рази. Про це пише rubryka.
У порівнянні з початком 2020 року сума боргів зросла на 3%, а до вересня 2021-го — збільшилася ще на 20%. Найбільше грошей винні підприємства у сфері промисловості – майже 80% всього боргу, передає Рубрика.
Як захиститися від недоплат і до кого звертатися.
  • Перше, що варто зробити – звернутися до керівника підприємства з письмовою заявою про виплату боргу. Згідно із законом роботодавець повинен розглянути скаргу протягом 10 робочих днів. Крім цього, з копією такої заяви можна звернутися до профспілки.
  • Якщо результату немає, слід звертатися до правозахисних органів. Заяву про невиплату зарплати в довільній формі можна подати в прокуратуру і в суд. Розгляд звернення в суді триватиме до місяця. Щоб швидше отримати зароблені гроші, треба чітко обґрунтувати скаргу, докласти необхідні документи і письмові звернення до свого керівництва. У заяві можна відразу вказати прохання про негайне виконання рішення суду про виплату працівникові боргу.
  • Також захистом прав працівників в Україні займається Державна служба з питань праці.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас