Коли штраф за несправні габаритні вогні є незаконним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли штраф за несправні габаритні вогні є незаконним

Особисті фінанси
2549
Штраф за несправні габаритні вогні є одним з найпопулярніших серед поліції. Цей вид порушень дуже легко виявити в темний час доби і зафіксувати докази на службовий відеореєстратор.
Порушення передбачає штраф у розмірі 340 гривень, а за повторне – позбавлення прав на 3-6 місяців.
Що кажуть ПДР? Згідно з правилами дорожнього руху, перед початком руху водій зобов’язаний перевірити справність транспортного засобу та габаритів (у тому числі). Однак контролювати справність у русі водій не може.
Говорячи про габаритні вогні, то під час руху водій фізично не може побачити, що вогні в задній частині машини перестали працювати. Також, водій не може зупинятися через кожен кілометр для перевірки габаритів.
При цьому, водій повинен чітко усвідомлювати, що в разі несправних ходових вогнів він навмисне продовжує їзду. Але якщо несправність проявилася вже в дорозі, то водій повинен вжити заходів для усунення проблеми. Якщо усунути проблему на місці неможливо, то водій повинен пересуватися найкоротшою дорогою до місця ремонту або стоянки.
Що це означає? Це означає, що якщо габаритні вогні вийшли з ладу в дорозі, то це не є причиною для штрафу і не є адміністративним порушенням, а приводом для усунення несправностей на місці.

Перспективи концесійних доріг в Україні

Якщо поліція виписує штраф за несправні габаритні вогні, які вийшли з ладу під час руху, то ця постанова підлягає скасуванню через суд.
За матеріалами:
MMR
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас