«Велике будівництво» може залучити ще € 1 млрд французьких інвестицій - Мінінфраструктури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Велике будівництво» може залучити ще € 1 млрд французьких інвестицій - Мінінфраструктури

Казна та Політика
555
Розвиток інфраструктури України став однією з головних тем конференції ParisInfraWeek, яку проводить Міністерство економіки і фінансів Франції. Це стало можливим завдяки активній співпраці України та Франції та помітним результатам програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».
Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.
Цього року Україна і Франція підписали рамкову угоду загальною вартістю 1,3 мільярда євро. Нові напрямки розвитку інфраструктури, які представили в рамках конференції, потенційно додадуть ще мільярд інвестицій.
Серед перспективних напрямків — проєкти в галузі дорожнього будівництва, авіаційного виробництва та модернізації залізниці.
Міністр нагадав, що влітку МІУ почала співпрацю з французькою консалтинговою компанією Aerogestion зі створення національного авіаперевізника.
В рамках програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» в наступні 2 роки планують завершити оновлення основної мережі доріг країни. Для масштабних інвестицій залучають приватні інвестиції та міжнародних партнерів, зокрема будівництва нової траси Краковець-Львів-Броди-Рівне.
«Україна навчилася швидко і якісно будувати дороги, і врешті-решт до проєкту вийшла компанія з приватною ініціативою. До кінця року завершується розробка ТЕО, і вже наступного очікуємо конкурс і старт проєкту. Експертиза і досвід французьких дорожніх компаній в таких проєктах є виключно цінною», — зазначив Олександр Кубраков.
Крім того, французька компанія Alstom і «Укрзалізниця» фіналізують контракт з оновлення поїздів УЗ. Однією з головних умов є локалізація виробництва в Україні та доступне фінансування.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас