Експерт розповів, коли в Україні подорожчає земля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповів, коли в Україні подорожчає земля

Аграрний ринок
2009
З відкриттям ринку землі в Україні з кожним роком дорожчатимуть земельні ділянки. Тому землевласникам не варто зараз поспішати з продажем.
Про це заявила адвокат й радниця із земельного законодавства Програми USAID Анна Федун.
За її словами, згодом ті, хто хоче продати свої наділи, зможуть отримати за них вищу ціну.
«Нині законом встановлений мінімальний розмір вартості 1 га землі, що є не нижчим від нормативно-грошової оцінки. Так триватиме до 2030 року, а далі держава «відпустить» цей ринок», — сказала Федун.
Радниця із земельного законодавства Програми USAID наголосила, що земля здорожчає з 2024 року, коли на ринок прийдуть юридичні особи.

Довідка Finance.ua:

  • згідно з опитуванням Центру Разумкова, майже половина українців (48%) зазначають, що не мають землі у власності. Ще 5% українців кажуть, що вони мають землю у власності, але поки вона належним чином не оформлена (перебуває у процесі оформлення);
  • українські нотаріуси не в захваті від процедури, яку їм доводиться проводити при угодах купівлі-продажу земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Після відкриття ринку сільськогосподарських земель подібних угод скоєно вже тисячі, проте частина нотаріусів відмовляється від них через трудомісткість.
За матеріалами:
AgroPolit.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас