Бум криптоактивів загрожує фінансовій стабільності – МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бум криптоактивів загрожує фінансовій стабільності – МВФ

Фінтех і Картки
757
Поширення криптоактивів вимагає від органів регулювання активізації діяльності.
Про це повідомляється на сайті Міжнародного валютного фонду (МВФ) з посиланням на доповідь з питань фінансової стабільності.
«На вересень 2021 року сукупна ринкова вартість усіх криптоактивів перевищила $2 трлн доларів, збільшившись в десять разів у порівнянні з початком 2020 року. Крім того, відзначається бум у всій екосистемі… У багатьох з цих суб’єктів відсутні стійкі практичні основи операційної діяльності, корпоративного управління та оцінки ризиків», – наголошується в повідомленні.
Що саме кажуть у МВФ? Згідно з повідомленням, кріптоїзація може привести до скорочення можливостей центральних банків по ефективному проведенню грошово-кредитної політики. Крім того, можуть посилюватися ризики, що загрожують захисту прав споживачів.
У МВФ вважають, що ризики, що загрожують бюджетній політиці, також можуть посилитися, враховуючи можливе використання криптоактивів для ухилення від сплати податків. Крім того, може знизитися емісійний дохід (прибуток, одержуваний за право емісії готівки). Зростаючий попит на криптоактиви може сприяти відтоку капіталу, що позначиться на валютному ринку.
Нарешті, у повідомленні зазначається, що міграція майнінгу з Китаю в інші країни може серйозно вплинути на внутрішнє енергоспоживання.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас