В Італії рекордно зростуть тарифи на комуналку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Італії рекордно зростуть тарифи на комуналку

Світ
1495
В Італії з 1 жовтня тарифи за електрику збільшаться на 29,8%, а за газ — на 14,4%. Крім того, очікується, що до кінця 2021 року рахунки за комуналку в країні зростуть ще.
Як пише La Repubblica, рекордне підвищення тарифів означає, що середньостатистична сім’я віддасть за комунальні послуги за рік на 300 євро більше. Про зростання цін італійський регулятор Arera оголосив у вівторок, 28 вересня.
Журналісти відзначили, що вартість електрики і природного газу зросла дуже різко, незважаючи на втручання уряду. Однак раніше передбачалося, що підвищення складе 40% і 30% відповідно.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо лайфхаки, як заощадити на оплаті комунальних послуг.
У підсумку влада пообіцяла виділити додаткові 3 млрд євро, щоб стримувати темпи зростання.
Прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі зазначав: ці заходи будуть спрямовані в першу чергу на найбідніших і найвразливіших жителів Італії.
«Ми вирішили скасувати в останньому кварталі року системні витрати на газ для всіх і на електроенергію для сімей і невеликих компаній», — сказав міністр.
*Системні витрати в Італії – це додаткова плата, що додається до рахунків, яка покриває великий спектр витрат: від преференцій для відновлюваних джерел енергії до виведення з експлуатації атомних електростанцій.
Прем’єр-міністр Італії вказав, що багато причин підвищення тарифів є тимчасовими, але закликав до довгострокових дій, у тому числі на європейському рівні, для вирішення проблеми.
Додамо, що більшу частину використовуваної електроенергії Італія наразі імпортує.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас