Глава Бюро економічної безпеки розповів, коли почнуться перевірки бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Бюро економічної безпеки розповів, коли почнуться перевірки бізнесу

Казна та Політика
2119
Директор Бюро економічної безпеки Вадим Мельник заявив, що робота БЕБ не буде починатись із візитів до бізнесу.
Спершу бюро аналізуватиме та ліквідуватиме економічні схеми, які дозволяють ухилятись від податків, потім виявлятиме їх корупційне прикриття, а лише після цього візьметься за підприємців-порушників.
«Не з бізнесу починаємо розслідування, а починаємо аналітичну роботу з того “схематозу”, який дає бізнесу ті схеми для ухилення від податків. Виявлення та подолання “схематозу”, далі – корупційне прикриття, корумповані чиновники, вони ж прикривають такі схеми… І тільки в третю чергу ми йдемо до бізнесу і говоримо – ви внаслідок використання схеми ухилилися, будь ласка, сплатіть податки, або самостійно, закон це дозволяє, або шляхом податкових перевірок», – сказав глава Бюро економічної безпеки.
Верховна Рада ухвалила Закон про БЕБ у першому читанні у вересні 2020, а остаточно затвердила документ наприкінці січня 2021 року.
Бюро економічної безпеки було створене Кабінетом міністрів 12 травня 2021 року. Ця структура перебере на себе повноваження СБУ та податкової міліції у сфері боротьби з економічними злочинами.
Нагадаємо, раніше йшлося про те, що Мінекономіки пропонує визначити правовий статус державної інспекції праці, права та обов’язки інспекторів праці, а також змінити правила трудових перевірок та штрафи.
Главою Бюро уряд призначив очільника Державної фіскальної служби (ДФС) Вадима Мельника.

Довідка Finance.ua:

  • У яких випадках проводяться позапланові перевірки ДПС: особливість позапланових перевірок ДПС полягає в тому, що вони призначені для перевірки окремих питань, не передбачені певним планом і можуть проводитися без обмеження їх кількості чи періодичності.
  • Органи ДПС посилюють контроль за найбільш ризиковими платниками та зосереджують ресурси на зростанні не кількості перевірок, а їх якості. Відповідні заходи спрямовані як на упередження порушень, так і на їх подальше виявлення.
За матеріалами:
ua.news
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас