Міжбанк: чому треба чекати сюрпризів з валютою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: чому треба чекати сюрпризів з валютою

Валюта
1871
Понеділок на валютному міжбанку не дасть особливо нудьгувати нікому: ні клієнтам, ні дилерам банків, ні самому Нацбанку.
Вже дуже скоро закінчення місяця і кварталу, і цим все сказано. У компаній і держави майже не залишається часу для закриття операцій на звітну дату, і всі будуть поспішати.
Попереду у чиновників — основні суми виплат відшкодувань ПДВ, і хоча вже з кінця минулого тижня пішли великі суми — це ще тільки початок. А бізнесу треба закривати всі свої операції на 1-е число. Дефіцит часу для завершення звітного періоду і поки ще гривні у більшості клієнтів-експортерів — головний мотиватор для міжбанку в найближчі дні.
Враховуючи небажання покупців особливо підніматися за курсом, і на цьому тлі посилення протистояння інтересів великих гравців — понеділок продовжить підносити сюрпризи з курсоутворенням на валютному ринку. Особливо, якщо до великих компаній приватного сектора приєднаються і держструктури, яким теж треба ще закрити значні суми розрахунків з контрагентами за третій квартал. До них можна віднести, як мінімум, Нафтогаз, Укравтодор, Укрзалізницю і тому подібних державних монополістів. Їхні «несподівані» виходи на ринок через держбанки здатні повністю змінювати розклад у попиті й пропозиції на торгах, причому — неодноразово.
Всі ці перекоси доведеться «рихтувати» Нацбанку, позаяк інших великих гравців у вигляді тих же нерезидентів зараз особливо на міжбанку і не спостерігається. Тому регулятору доведеться уважно стежити за тим, що відбувається, і швидше за все практично всі дні цього тижня виходити на торги з інтервенціями.
За нашими розрахунками, обсяг операцій на торгах в понеділок буде в межах до $ 130−195 млн при укладенні до 420−600 угод.
Курси міжбанку, за прогнозами Finance.ua, 27 вересня будуть у межах: долар — коридор 26,55−26,80 грн, євро — коридор 31,10−31,40 грн.
Курс долара на міжбанку — графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
долар США — 26,69 / 26,71
євро — 31,25 / 31,28
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас