Shell продала сланцевий бізнес ConocoPhillips за $9,5 млрд готівкою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Shell продала сланцевий бізнес ConocoPhillips за $9,5 млрд готівкою

Фондовий ринок
754
Англо-голландська нафтогазова компанія Royal Dutch Shell підписала угоду про продаж свого нафтогазового бізнесу на сланцевому полі Permian американському нафтогазовому гігантові ConocoPhillips за $9,5 млрд готівкою.
«Enterprises LLC — «дочка» Royal Dutch Shell — досягла угоди про продаж свого бізнесу в Permian компанії ConocoPhillips, провідному розробнику сланцевих родовищ у басейні, за $9,5 млрд готівкою», — йдеться в пресрелізі Shell. Компанія уточнює, що угода відбудеться за умови отримання схвалення регулюючих органів.
Грошові надходження, зазначає Shell, використають для додаткових розподілів серед акціонерів у розмірі $7 млрд. Решта знадобиться для подальшого зміцнення балансу.
В якості фінансових консультантів Shell виступають Morgan Stanley & Co. LLC і Tudor, Pickering, Holt & Co. Нортон Роуз Фулбрайт — юридичний радник Shell з продажу активів.
Угода з продажу повинна відбутися до кінця року.
У компанії відзначають, що з 2017 року підприємства Shell на Permian знизили викиди парникових газів і метану на 80% за рахунок інвестицій в інфраструктуру та технології.
Пермський бізнес Shell включає в себе володіння приблизно 225 тис. акрів (910 кв. км) з поточним обсягом видобутку близько 175 тис. барелів на день.
Royal Dutch Shell заснована в 1917 році і займається видобутком і переробкою вуглеводнів більш ніж у 70 країнах.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас