«Пакунок малюка» повертається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Пакунок малюка» повертається

Особисті фінанси
725
Finance.ua як портал, що дбає про ваші фінанси, дізнався про повернення бебі-боксів у пологові будинки.
Як повідомили Finance.ua в офіційному представництві «Пакунку малюка», тендерні процедури із закупівлі завершено. Міністерство соціальної політики України оголосило компанію-переможця, а перші пакунки вже зібрані та чекають на відправку.
Починаючи з наступного тижня пологові будинки та центри соціального захисту у всіх регіонах України отримають свої бебі-бокси.
Логістичний центр під зав’язку заповнений та готовий до відвантаження перших подарунків для новонароджених.
Укладений договір із виробником Пакунків малюка дозволяє закупити 53 000 бебі-боксів із загальною економією 63 млн грн для держави.
Нагадаємо, що через невчасне проведення тендеру вони закінчилися ще у лютому, але вже навесні Пакунків малюка не було ніде. Розвозка останньої партії бебі-боксів у кількості 50 000 штук була остаточно завершена наприкінці лютого 2021 року.
А проведення тендерних процедур на закупівлю нової партії боксів затрималось внаслідок помилок, допущених у тендерній документації, довготривалого вибору закупівельної організації та необхідності внесення поправок до закону.
Укладена тендерна рамкова угода із постачальником боксів є дійсною до кінця 2021 року. На початку 2022 року Міністерство соціальної політики має провести новий тендер.

Довідка Finance.ua:

  • з 1 липня батьки можуть обирати між натуральною допомогою «Пакунок малюка» та її грошовою компенсацією в обсязі трьох прожиткових мінімумів для дітей до 6 років;
  • з липня 2021 року сума грошової компенсації складає 6039 грн. Проте аудит Рахункової палати України виявив, що цих коштів недостатньо, аби придбати набір з Пакунка малюка вроздріб у магазинах — для цього знадобиться щонайменше 9000 грн.
  • Як отримати компенсацію за «Пакунок малюка»: звернутися до «ПриватБанку»; укласти договір з «ПриватБанком» про відкриття рахунку зі спеціальним режимом використання та соціальної картки; звернутися до управління соцзахисту за місцем проживання/перебування із спеціальною заявою та пакетом документів протягом 12 місяців від дня народження дитини.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас