Польща братиме участь у сертифікації Nord Stream 2 AG — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща братиме участь у сертифікації Nord Stream 2 AG

Фондовий ринок
345
У PGNiG вважають, що Nord Stream 2 AG не відповідає за формою і за змістом вимогам для сертифікації за преференційною моделлю незалежного мережевого оператора. Також польська сторона стверджує, що «позитивне рішення BNetzA поставить під загрозу безпеку поставок до ЄС».
«У процесі сертифікації ми також будемо прагнути того, щоб власник Північного потоку-2 не зміг уникнути застосування вимог анбандлінгу, доступу третіх сторін і прозорих тарифів, які враховують вартість всього трубопроводу. Ми будемо послідовно доводити, що Nord Stream 2 AG не відповідає за формою й суттю вимогам до оператора трубопроводу, зокрема тим, що стосуються безпеки поставок і корпоративної структури компанії», — заявив глава PGNiG Павло Маєвський.
Раніше PGNiG втрутилася у судовий процес у німецькому суді, де Nord Stream 2 AG намагалася домогтися виведення Північного потоку-2 з-під дії норм газової директиви ЄС. Цей суд Nord Stream 2 AG програла.
Будівництво газопроводу Північний потік-2 потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік було завершено 10 вересня. У Газпромі заявляли про намір почати поставки газу новою магістраллю вже у 2021 році.
Як повідомлялося, 13 вересня Федеральне мережеве агентство ФРН отримало документи на сертифікацію Nord Stream 2 AG як незалежного газотранспортного оператора. Розгляд документів та прийняття рішення триватиме до чотирьох місяців. Потім рішення має бути передано Єврокомісії.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас