Світовий банк припинить публікувати рейтинг Doing Business — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк припинить публікувати рейтинг Doing Business

Світ
178
Світовий банк відмовився від подальшої публікації рейтингу Doing Business, у якому щорічно оцінювалися умови ведення бізнесу в різних країнах.
Про це рішення керівництва групи Світового банку повідомляється на офіційному сайті установи.
“Довіра до досліджень групи Світового банку є життєво важливою. Дослідження групи інформує про дії політиків, допомагає країнам приймати обґрунтовані рішення та дозволяє зацікавленим сторонам більш точно оцінювати економічні та соціальні покращення. Такі дослідження також були цінним інструментом для приватного сектора, громадянського суспільства, наукових кіл, журналістів та інших, розширюючи розуміння глобальних проблем”, – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що при складанні рейтингів Doing Business 2018 і 2020 років були порушені правила, після чого банк заморозив публікацію наступного рейтингу та провів низку аудитів звіту та його методології. Також на адресу Світового банку висувалися звинувачення, що до маніпуляції даними причетні співробітники банку.
“Переглянувши всю наявну на сьогодні інформацію про ведення бізнесу, включаючи висновки минулих оглядів, звітів та аудитів, керівництво групи Світового банку прийняло рішення припинити ведення рейтингу Doing Business. Надалі ми будемо працювати над новим підходом до оцінки ділового та інвестиційного клімату”, – заявили в Світовому банку.

Довідка Finance.ua:

  • Doing Business характеризує стан інвестиційного клімату в 190 країнах світу. Це результат щорічного дослідження, яке оцінює простоту ведення підприємницької діяльності;
  • Світовий банк розраховує цей індекс з 2003 року за такими критеріями, як легкість відкриття нового бізнесу, отримання дозволів на будівництво, реєстрація власності, отримання позики, захист прав інвесторів, сплата податків та інше.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас