Електровантажівка проїхала на одній зарядці понад тисячу кілометрів (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електровантажівка проїхала на одній зарядці понад тисячу кілометрів (відео)

Технології&Авто
740
Рекорд було встановлено вантажівкою Futuricum, яка раніше протягом півроку використовувалася логістичною компанією DPD в Швейцарії в регіональних перевезеннях. Машина базується на шасі 19-тонного Volvo FH з чотирма тяговими батареями сукупною ємністю 680 кВт·год замість паливних баків. Електродвигуни машини розвивають потужність «понад 680 к.с.».
Паспортний запас ходу такої вантажівки від Futuricum – близько 400 км. На одні лише тягові батареї припадає 4,6 тонни ваги машини. Організатори заїзду не уточнили, чи був автомобіль завантажений чи їхав порожнім.
Перед заїздом по швидкісному овалу автодрому Contidrom протяжністю 2.8 км вантажівку перевзули в шини Continental EfficientPro з низьким опором коченню. Погодні умови не були ідеальними: температура повітря становила 14 °C, а землі – 23 °C. Крім того, дув вітер із середньою швидкістю 18 км/год з поривами до 40 км/год. Втім, через 23 години організатори оголосили про новий рекорд Гіннесса за найдовшу дистанцію, пройдену електричною вантажівкою без зупинки для підзарядки — 1099 км.
В цілому два водії позмінно проїхали 392 кола по 4,5 години кожен з середньою швидкістю 50 км/год. Futuricum зазначає, що це реалістичне середнє значення для повсякденного використання подібних машин.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас