Україна має намір дозволити вивезення лісу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна має намір дозволити вивезення лісу

Казна та Політика
474
Верховна Рада може вже до кінця року прийняти закон про ринок деревини, який дозволяє експорт необроблених лісо- і пиломатеріалів.
Про це в інтерв’ю Інтерфакс-Україна розповів голова Держагентства лісових ресурсів Юрій Болоховець.
«Я прогнозую, що до кінця року закон про ринок деревини буде прийнято. Я не бачу великих загроз ні з точки зору збереження лісового фонду, ні з точки зору захисту і підтримки українського бізнесу. Ми вже фактично працюємо за європейськими цінами, є прецеденти імпорту сировини із країн ЄС. Тому ажіотажного попиту з боку експортерів чи іноземних гравців ми не очікуємо», — сказав він.
Болоховець стверджує, що український ринок лісу був цікавим для іноземців тільки через дешеву нелегально заготовлену деревину, але, за його словами, ці часи вже минули.
«Сьогодні більшість займається банальним розпилом лісу. Потрібно поглиблювати переробку, збільшувати додану вартість продукції», — вважає глава Держлісагентства.
Зазначимо, в Кабміні ще взимку заговорили про скасування мораторію на експорт лісу. Тоді глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що уряд зробив це стратегічною метою.
Мінекономіки нагадувало, що тимчасове обмеження експорту необробленої деревини, яке діє з 2015 року, порушує умови Угоди про асоціацію з ЄС. Внаслідок цього Арбітражна група рекомендувала Україні вжити відповідних заходів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас