40% українців готові переїхати до іншої країни на постійне місце проживання (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

40% українців готові переїхати до іншої країни на постійне місце проживання (опитування)

Особисті фінанси
4475
Близько 40% українців готові переїхати до іншої країни на постійне місце проживання, якщо з’явиться така можливість. 54% ­– не готові до такого кроку, а ще 6% – не визначилися. Finance.ua як портал, що дбає про ваші фінанси, вирішив розповісти про причини, через які українці готові емігрувати.
Як свідчать результати опитування Research & Branding Group, у 2021 р. відзначається найвищий з 2015 р. рівень готовності українців до еміграції з Батьківщини, тоді як у 2019 р. він був найнижчим.
40% українців готові переїхати до іншої країни на постійне місце проживання (опитування)
Головними причинами імовірної еміграції українців є:
  • пропозиція цікавої і прибуткової роботи (28%);
  • збройний конфлікт / війна (27%);
  • економічні проблеми в країні (22%);
  • сімейні обставини (21%);
  • відсутність умов для самореалізації (14%);
  • та політична нестабільність в Україні (12%);
  • бажання змінити обстановку (6%);
  • відсутність свобод (4%);
  • погана екологія (3%).
Проте нині понад чверть українців (28%) не мають жодних причин, які могли б змусити їх емігрувати, а ще 5% – не визначилися.
40% українців готові переїхати до іншої країни на постійне місце проживання (опитування)
Можливі причини еміграції мають певні соціально-демографічні особливості.
Наприклад, для чоловіків вагомішою є пропозиція цікавої і прибуткової роботи, а для жінок – збройний конфлікт / війна. Так само пропозиція роботи більш вагома для українців у віці до 40 років.
Економічні проблеми в країні, сімейні обставини, відсутність можливостей самореалізації меншою мірою, ніж решту вікових груп, можуть спонукати до еміграції старше покоління «60+».
Натомість для молоді і «тридцятилітніх» (крім відсутності умов для самореалізації) ці чинники є важливішими, ніж для інших. Також для молоді значно вагомішою, ніж для решти, причиною еміграції є відсутність умов для самореалізації.
Цілком природньо, що найвищий відсоток тих, хто не має причин виїзду з України, відзначається серед представників вікової категорії «60+».
Стосовно територіальних відмінностей можливих причин еміграції вирізняються пропозиція цікавої і прибуткової роботи (більш важливо для жителів Центру), збройний конфлікт / війна (більш важливо для жителів Півдня), економічні проблеми (менш важливо для жителів Півдня), сімейні обставини (менш важливі для сільських жителів і мешканців південного та східного регіонів), політична нестабільність (менш важливо для міських жителів (крім облцентрів) та мешканців Центру).
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас