Середня зарплата лікаря наступного року перевищить 22,5 тисячі - Шмигаль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Середня зарплата лікаря наступного року перевищить 22,5 тисячі - Шмигаль

Казна та Політика
608
У проєкті держбюджету на 2022 рік закладені показники мінімальної заробітної плати лікаря в Україні в 20 тисяч гривень, середнього медперсоналу — 13,5 тисячі.
Про це розповів на пресконференції прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
Голова Уряду підкреслив, що йдеться саме про мінімальні показники. Адже середня зарплата лікаря, як очікується, перевищить 22,5 тисячі гривень, середнього медперсоналу — 14,5 тис. грн.
Крім того, Шмигаль повідомив про підвищення стипендій студентам вищих навчальних закладів — до 2 тисяч (мінімальна) і 2550 (відмінникам) грн.
«Вперше за багато років ми збільшуємо виплати учням та студентам професійно-технічних навчальних закладів. Мінімальний показник — 1250 гривень проти нинішніх 480 грн на місяць. Надалі також будемо шукати варіанти фінансової підтримки студентів», — запевнив прем’єр.
Він також повідомив, що наступного року буде підвищено та проіндексовано відповідно до вимог законодавства пенсійні виплати.
Окремо Денис Шмигаль розповів про наміри виділити з бюджету 5,5 млрд гривень для того, щоб повністю забезпечити потреби в житлі ветеранів ООС/АТО, які перебувають на квартирній черзі.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас