У Кабміні відповіли, чи стане COVID-сертифікат «перепусткою» в метро під час локдауну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні відповіли, чи стане COVID-сертифікат «перепусткою» в метро під час локдауну

Особисті фінанси
1745
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, як працюватиме громадський транспорт в умовах нових карантинних обмежень.
Про це він заявив на прес-конференції.
«Звісно, ми будемо ставити вимогу — вакцинація водіїв і працівників транспорту. Що ж до пасажирів — зберігатиметься масочний режим, соціальна дистанція. В громадському транспорті вимагати сертифікати (про вакцинацію) недоцільно. Закривати (громадський транспорт) ми не плануємо. Наша мета — захистити людей, не вводячи суворий локдаун», — пояснив Шмигаль.
13 вересня Кабінет міністрів прийняв зміни до постанови № 1236, якою встановлюються нові карантинні обмеження для запобігання поширенню COVID-19. Зміни набирають чинності через 7 днів з моменту публікації.
Прийняті зміни передбачають, що COVID-сертифікат матиме дві опції («жовтий» або «зелений») і міститиме інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або про одужання від COVID-19. Так званий «жовтий» сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а «зелений» — про повний курс.
Тепер у разі запровадження «жовтого» рівня епіднебезпеки навчальні заклади працюватимуть за умови наявності не менше 80% працівників з «жовтими» або «зеленими» COVID-сертифікатами.
Обмеження «жовтого» рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) і щонайменше 80% організаторів масових заходів, співробітників кінотеатрів, театрів, музеїв або інших культурних установ, спортзалів і басейнів матимуть «жовтий» або «зелений» COVID-сертифікат.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас