Прокуратура викрила схему закупівлі неякісної продукції для Укрзалізниці на 25 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура викрила схему закупівлі неякісної продукції для Укрзалізниці на 25 мільйонів

Технології&Авто
215
У Києві прокуратура викрила схему закупівлі неякісної продукції для «Укрзалізниці» на більш ніж 25 млн гривень.
Про це в Телеграмі повідомляє Київська міська прокуратура.
«Під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури СО Шевченківського УП ГУНП в м. Києві проведено низку санкціонованих оглядів у кримінальному провадженні за фактом розтрати державних коштів посадовими особами регіональної філії „Південно-Західна залізниця“ при проведенні закупівлі з постачання прокладок для рейкових шляхів», — йдеться в повідомленні.
Як встановлено слідством, підприємство-постачальник з метою зменшення власних витрат та отримання надприбутку порушує технологію виготовлення зазначених гумових прокладок шляхом заміни складних хімічних компонентів на дешевші матеріали. Це підтверджується висновком лабораторних досліджень.
Відзначається, що в результаті використання зазначеної продукції, яка за своїм фізико-хімічним складом не відповідає вимогам заявлених ДСТУ, відбувається передчасне псування прокладок для рейкових шляхів, що призводить до збільшення витрат підприємства на придбання цієї продукції, а також створює передумови до виникнення надзвичайних подій на залізниці під час здійснення пасажирських і вантажних перевезень.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас