Зростання цін на сонячні панелі загрожує Паризькій угоді - Rystad Energy — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання цін на сонячні панелі загрожує Паризькій угоді - Rystad Energy

Енергетика
1500
Зростання світових цін на сонячні панелі може завадити реалізації цілей Паризької угоди щодо клімату, їх виробники можуть відмовитися від збільшення виробничих потужностей, вважають аналітики Rystad Energy, передає портал Green Deal.
Згідно зі звітом аналітичної компанії Rystad Energy, світові ціни на сонячні панелі зросли на 16% в основному через зростання цін на полікремній і срібло. На думку аналітиків, ситуація ускладнюється обмеженнями, пов’язаними з пандемією коронавірусної інфекції COVID-19, які призвели до різкого зростання цін на деякі ключові сировинні матеріали.
Зазначається, що більш високі ціни, ймовірно, обмежать зростання попиту на сонячні панелі в найближчі кілька років і можуть утримати постачальників від збільшення виробничих потужностей.
У звіті зазначено, що зараз галузь може виробляти панелі потужністю близько 330 ГВт, проте до 2035 року ця цифра повинна зрости як мінімум до 1200 ГВт, щоб світ продовжував обмежувати глобальне потепління на рівні не більше 1,5°C. Але з урахуванням того, що коефіцієнт завантаження заводів торік знизився до 58%, у виробників мало стимулів для будівництва нових заводів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас