Італія хоче зберегти випуск суперкарів з ДВЗ, Porsche протестує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія хоче зберегти випуск суперкарів з ДВЗ, Porsche протестує

Технології&Авто
573
В Італії хочуть зберегти випуск спортивних автомобілів з потужними ДВЗ. Компанія Porsche, навпаки, виступає за повний перехід на електротягу і закликає Єврокомісію не робити жодних винятків.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.
У той час як Європа, згідно з планом Green Deal, готується з 2035 року заборонити двигуни внутрішнього згоряння, Італія – вотчина потужних спортивних автомобілів – вже шукає способи обійти пропоновані обмеження.
Наразі уряд Італії на чолі з Маріо Драгі веде переговори з Європейським союзом про захист виробників суперкарів від поетапної відмови від ДВЗ.
“Цим автомобілям потрібні особливі технології та акумулятори для переходу”, – зазначив міністр екологічних перетворень Італії Роберто Чинголані. Мається на увазі, що для високопродуктивних суперкарів недостатньо запасу ходу, який можуть дати існуючі акумуляторні батареї.
При цьому Ferrari, найвідоміша в світі італійська марка суперкарів, не поспішає з переходом на електротягу. Поки в гамі компанії є лише гібриди, що підключаються, а перша повністю електрична модель повинна з’явитися в 2025 році.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас