РНБО розгляне «банкопад» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РНБО розгляне «банкопад»

Казна та Політика
804
Рада національної безпеки і оборони розгляне питання «банкопаду» і відповідальних за нього осіб.
Про це повідомив Секретар РНБО Олексій Данилов.
«Наступний кейс, який буде розглядатися в Раді національної безпеки і оборони за дорученням президента України: як сталося так, що грошей немає, олігархи додаткові з’явилися після, скажімо так, „банкопадів“ у нашій країні. Це речі, які повинні бути абсолютно публічними», — заявив він.
Говорячи про ПриватБанк, Данилов зазначив, що Коломойський без допомоги спільників у Національному банку «жодним чином і не міг би нічого робити».
«Це інституція, яка повинна була контролювати всі ці речі, але вони і сьогодні всі працюють за своїми посадами, вони шановані. Вони (НБУ. — Ред.) повинні спільно (з РНБО. — Ред.) йти до тих процесів, які ми сьогодні пред’являємо Ігорю Валерійовичу Коломойському», — сказав Секретар РНБО.
Нагадаємо, уряд країни 18 грудня 2016 року, посилаючись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, прийняв рішення про націоналізацію ПриватБанку і влив в його капітал понад 155 млрд грн.
Ексвласники банку вважають проведену націоналізацію, в результаті якої вони повністю позбулися своїх акцій, незаконною, тоді як ПриватБанк і держава вимагають від них додаткового відшкодування збитків.
Зараз сторони ведуть судові суперечки як в Україні, так і в зарубіжних юрисдикціях.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас