Европейские центробанки предсказали крах криптовалют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Европейские центробанки предсказали крах криптовалют

Фінтех і Картки
5528
Голова центрального банку Швеції Sveriges Riksbank Стефан Інгвес вважає, що криптовалюта обвалиться, причому — вся.
Він поділився своїми висновками в рамках пресконференції в Стокгольмі, передає Businessinsider.
Стефан Інгвес порівняв поширення Bitcoin з торгівлею поштовими марками. На його думку, люди можуть розбагатіти на купівлі та продажу криптовалюти, проте подібні платіжні засоби не можуть вічно існувати без підтримки офіційних державних структур.
«Приватні платіжні кошти рано чи пізно руйнуються», — підкреслив топбанкір Швеції.
Його слова, в цілому, відповідають позиції представників центральних банків інших країн щодо криптовалют і Bitcoin зокрема. У лютому 2021 року керівник Центробанку Ірландії Габріель Махлуф попередив криптовалютних інвесторів, щоб вони були готові втратити всі свої вкладення.
«Особисто я б не став вкладати в це свої гроші, але очевидно, що деякі люди думають, що це хороша ідея. Триста років тому люди вкладали гроші в тюльпани, вважаючи їх інвестицією», — зазначив він.
У травні голова Банку Англії Ендрю Бейлі заявив, що криптовалюти можуть повністю знецінитися, адже не мають внутрішньої вартості (внутрішньою вартістю грошей прийнято вважати ринкову вартість матеріалу, з якого їх створюють, а її величина визначається витратами виробництва грошей. — Ред.).
До речі, про цікаві ініціативи та фінансові нововведення в інших країнах ми розповідаємо в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь і ви! 🤫
«Вибачте, я знову буду прямолінійним: купуйте їх, тільки якщо ви готові втратити всі свої гроші», — прокоментував Бейлі різке зростання Dogecoin.
Зараз центральні банки по всьому світу вивчають можливість розробки власних віртуальних грошей, відомих як цифрові валюти. Багами в 2020 році стали першими, хто успішно запустив їх в масштабах всієї країни.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас