Польща хоче видобувати газ в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща хоче видобувати газ в Україні

Енергетика
573
Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що його країна зацікавлена у видобутку газу в Україні.
Про це він сказав на пресконференції з українським колегою Денисом Шмигалем, яку транслювали на YouTube-каналі Janusz Jaskółka.
За словами Моравецького, так країни зможуть стати більш незалежними від Росії. Також польська влада хоче, щоб польська нафтогазова компанія PGNiG розширювала співпрацю з українськими партнерами з видобутку газу на заході України.
Прем’єр Польщі наголосив, що його країна підтримує територіальну цілісність і суверенітет України, засуджує російську агресію і вітає запуск Кримської платформи. Моравецький додав, що Польща хоче розвивати співпрацю з Україною у багатьох сферах, зокрема транспортну та економічну співпрацю, а також інфраструктуру на кордоні.
Моравецький і Шмигаль висловилися проти завершення будівництва газопроводу Північний потік-2, який загрожує безпеці обох країн і всієї Європи, повідомляє пресслужба Кабінету міністрів.
В кінці серпня було підписано угоду про співпрацю компаній PGNiG і ERU Management Services, за якою вони створять партнерство 85%/15% і почнуть реалізацію видобутку газу на заході України. Підготовку до буріння розвідувальної свердловини має бути завершено до кінця 2021 року. Буріння свердловини заплановано на другу половину 2022 року з наступними випробуваннями пласту. Якщо результати випробувань будуть позитивними, свердловину буде підключено до української ГТС і введено в експлуатацію в 2023 році.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас