Кулеба розповів, на що направлять $3 млрд кредитів США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кулеба розповів, на що направлять $3 млрд кредитів США

Казна та Політика
429
Експортно-імпортний банк (Ексімбанк) США відкрив лінію на три мільярди доларів для фінансування проектів в Україні. Кошти будуть спрямовані на розвиток економіки України.
Про заявив глава МЗС Дмитро Кулеба під час виступу у Верховній Раді в п’ятницю, 10 вересня.
«Це конкретні гроші, які прийдуть сюди для розвитку української економіки. Всі обговорення спільних проектів, які відбувалися в США, передбачали умову локалізації тієї чи іншої частини виробництва в Україні», — сказав міністр.
Нагадаємо, на початку вересня американський Ексімбанк і Мінекономіки України підписали меморандум про взаєморозуміння з початковим обсягом підтримки в розмірі $ 3 млрд. Зазначалося, що, зокрема, 60 млн будуть призначатися для додаткових протитанкових систем Javelin й іншого оборонного озброєння вражаючої і невражаючої дії.

Довідка Finance.ua:

  • раніше Президент Володимир Зеленський презентував План трансформації України. Всього було представлено понад 80 проектів на загальну суму 277 млрд доларів;
  • документ окреслює бачення розбудови України на найближчі роки як «безпекового форпосту, цифрового, інфраструктурного та аграрного хабу»;
  • Зеленський також розповів американським бізнесменам про План трансформації України, спрямований на те, щоб залучити близько $ 300 млрд в українську економіку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас