Шмигаль розповів, як збирається повертати заробітчан в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль розповів, як збирається повертати заробітчан в Україну

Казна та Політика
1365
Уряд має намір виконати завдання, поставлене Президентом Володимиром Зеленським про те, щоб створити комфортні умови для життя і роботи в Україні, повернувши в країну громадян, які сьогодні працюють за кордоном, але бажали б повернутися на батьківщину.
Про це під час Години запитань до уряду в залі ВР розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
Голова Уряду зазначив, головне – це якнайшвидше домогтися нових інвестицій в Україну, що автоматично призведе до появи нових робочих місць, а проблем з робочою силою не буде, тому що багато українців сьогодні працюють за кордоном.
Денис Шмигаль підтвердив, що, як у програмі уряду, так і в програмі Президента є окремий пункт про те, щоб повернути додому всіх заробітчан, які бажають працювати в Україні.
Прем’єр також зазначив, що зараз намічається тенденція до поліпшення ситуації з працевлаштуванням українців. У підсумку безробітних стало менше. Для порівняння прем’єр продемонстрував цифри:
  • на сьогодні безробітних менше ніж 300 тисяч, а на початок карантину була 361 тисяча;
  • при цьому Фонд зайнятості може запропонувати всім бажаючим до 70 тисяч вакансій.
Також в Кабміні зараз проводять аналіз програм з підтримки малого і середнього бізнесу, щоб стимулювати людей займатися своєю справою, вкладати інвестиції і отримувати прибуток.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас