Кількість відкритих вакансій є найбільшою з початку року - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість відкритих вакансій є найбільшою з початку року - дослідження

Особисті фінанси
381
З початком осені українці повертаються до офісів або активніше шукають роботу, про що свідчить більш високий рівень споживання електроенергії, активізація ринку праці та збільшення показників мобільності, особливо зростання на чверть відвідування робочих місць.
Такі дані наводить Центр економічної стратегії (ЦЕС) у своєму трекері економічних змін.
Відзначається, що з відновленням ділової активності відвідування офісів зросло на чверть, а більше бронювання показує, що перельоти поступово повертаються в ділове життя.
В нашому телеграм-каналі Finance_ukr читайте більше порад та лайфхаків щодо пошуку роботи. Приєднуйтесь!
«З початком навчального року і закінченням сезону відпусток мобільність українців збільшилася. Заклади торгівлі та розваг за тиждень стали відвідувати частіше на 4%, продуктові та аптеки — на 5%, транспортом користувалися більше на 6%. Відвідування робочих місць зросло (+26% за тиждень) і зрівнялося з цим періодом минулого року. Разом з тим воно все ще істотно нижче допандемічного рівня лютого 2020 року», — йдеться в повідомленні.
Також фахівці ЦЕС звертають увагу на зростання більш ніж на третину кількості вакансій на сайтах пошуку роботи.
«Кількість відкритих вакансій за останній тиждень значно зросла (+32%) і є найбільшою з початку року. В аналогічний період у 2019 році пропозиція на ринку праці також збільшилася, але тоді вакансій було на 13% менше», — зазначено в дослідженні.
Кількість відкритих вакансій є найбільшою з початку року - дослідження
Після відпочинку активізувалися здобувачі роботи — зараз їх на 7% більше, ніж було рік тому. Зокрема за тиждень кількість шукачів роботи зросла на 20%, а минулого року в цей період роботу шукали на 7% менше.
Крім цього, в ЦЕС відзначають зростання бронювання авіаквитків через пожвавлення ділової активності: за тиждень кількість заброньованих авіаквитків зросла на 11%. Цього літа через відкриття кордонів у багатьох країнах з туристичною метою українці бронювали авіаквитки у два рази більше, ніж минулого літа.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас