Іпотека в липні: зберігається позитивна динаміка (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іпотека в липні: зберігається позитивна динаміка (інфографіка)

Нерухомість
371
Про видачу нової іпотеки в липні поінформував 21 банк. Це найбільша кількість учасників ринку за період, охоплений опитуванням (із грудня 2018 року).
Finance.ua як портал, що дбає про ваші доходи, дізнався, скільки видано таких кредитів. Українські банки повідомили, що в липні 2021 року видали 974 іпотечні кредити на загальну суму 773,2 млн грн.
Згідно з повідомленням НБУ, загалом за перші сім місяців року банками видано 5626 іпотечних кредитів на загальну суму понад 4,4 млрд грн.
Порівняно з відповідним періодом минулого року обсяги нового іпотечного кредитування зросли в 2,3 раза за кількістю договорів та більш ніж утричі в грошовому вимірі. Про це свідчать результати чергового опитування банків про обсяги наданих населенню іпотечних кредитів.
Вторинка. Кредити на купівлю житла на вторинному ринку нерухомості залишаються головним драйвером ринку: в липні їх частка перевищила 90% від усіх наданих іпотечних кредитів як за кількістю договорів, так і за грошовим обсягом.

Ринок іпотечного кредитування залишається дуже концентрованим: п’ять найактивніших банків уклали 90% нових угод.
Середньозважена ефективна ставка іпотечного кредиту становила в липні 16,8% на первинному і 13,4% – на вторинному ринку. З початку року ставки знизилися відповідно на 0,1 в. п. та на 0,6 в. п.
Нагадаємо, раніше в НБУ та банкіри змалювали портрет середнього позичальника. Середній вік позичальника — 38 років. Частка боржників до 30 років становить до 20%. А середньомісячний дохід позичальника — майже 50 тис. грн. Позичальникам із доходом до 20 тис. грн за минулий рік було видана лише чверть кредитів.

Подивитись кредитний калькулятор – іпотечний кредит 🏠

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас