Facebook розробляє власний чіп для машинного навчання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook розробляє власний чіп для машинного навчання

Технології&Авто
141
Facebook працює над чіпом, який складе основу прискорювача завдань машинного навчання.
Про це повідомляє видання The Information.
Зокрема, чіп повинен допомагати у створенні рекомендацій контенту для користувачів. Згідно зі звітом, компанія розробила також чіп для кодування відео, щоб поліпшити враження роликів у своїх додатках.
Очевидно, Facebook вирішила взяти приклад з інших великих технологічних компаній, таких як Apple, Amazon і Google, які все частіше відмовляються від загальнодоступних мікросхем на користь продуктів власної розробки, щоб знизити витрати і підвищити продуктивність.
Ще в 2019 році Facebook повідомляла, що працює над створенням мікросхем, спеціально призначених для обробки завдань штучного інтелекту і перекодування відео. Так компанія хотіла підвищити продуктивність, потужність і ефективність своєї інфраструктури, яка в той час обслуговувала 2,7 мільярда користувачів на всіх платформах компанії.
Facebook також заявив, що буде працювати з такими напівпровідниковими компаніями, як Qualcomm, Intel та Marvell Technology, щоб створити свої спеціалізовані чіпи, оскільки універсальних процесорів буде недостатньо для управління обсягом робочого навантаження, який обробляють системи Facebook. Однак у звіті the Information йдеться, що Facebook розробляє ці чіпи самостійно.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас