Чи готові українці пересісти на електрокари (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи готові українці пересісти на електрокари (інфографіка)

Особисті фінанси
1985
Як показало дослідження, 68,4% опитаних хотіли б стати власником електрокара. При цьому тільки у 6,8% респондентів електрокар вже є.
Про це свідчить опитування порталу ain.ua.
Обираючи електрокар, більшість респондентів у першу чергу дивляться на запас ходу і оцінюють репутацію компанії-виробника на ринку.
Які автомобілі обирають? Серед тих, хто вже придбав електрокар, найбільше власників Nissan Leaf. На другому місці – Tesla.
А ті, хто тільки планує покупку в майбутньому, найчастіше розглядають Tesla, називаючи електрокари компанії найбільш технологічними і безпечними. Згідно з опитуванням, найбільш затребувані – Tesla Model 3 і Tesla Model S. Цікаво, що друге місце розділили Nissan Leaf і Audi e-tron. А третє дісталося BMW i3.
Чи готові українці пересісти на електрокари (інфографіка)
До речі, якщо ви все ще не підписані на телеграм-канал Finance.ua, рекомендуємо це зробити прямо зараз. Всього пару кліків – і найважливіші новини для ваших гаманців завжди будуть у вашому улюбленому месенджері.
Опитані читачі також цікавляться Hyundai IONIQ, Chevrolet Volt, Porsche Taycan, Nissan Ariya та іншими.
45,5% опитаних відзначили, що змусити задуматися про купівлю електрокара їх може економія на паливі. При цьому 28,4% в першу чергу подумають про користь для навколишнього середовища. Респонденти також готові відмовитися від ДВЗ, якщо знайдуть електромобіль, в якому поєднується ціна і зручність.
Противники електрокарів. Водночас 24,8% виявилися проти авто з електродвигуном.
Респонденти, які проти електрокарів, головною причиною цього називають необхідність постійно його заряджати. Крім того, водіїв зупиняє малорозвинена інфраструктура під електрокари – маленька кількість зарядних станцій, а також переважання повільних зарядок.
Прогноз. Незважаючи на те, що електромобілі в Україні становлять менше ніж 1% автомобільного ринку, 75,8% опитаних читачів вірять, що вони повністю замінять ДВЗ в майбутньому.
Нагадаємо, деякі автовиробники вже заявили про припинення виробництва машин на ДВЗ в найближчі 5-10 років. Серед них: Mercedes-Benz, Honda, Volvo, Jaguar Land Rover та інші.
Часто за кермом? Економте свій час і гроші – обирайте і замовляйте спеціальну картку для водіїв прямо на Finance.ua.

Кредитні картки для водіїв 🚗

За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас