Держава змінила механізм підтримки агровиробників, – Лещенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держава змінила механізм підтримки агровиробників, – Лещенко

Казна та Політика
235
Цього року держава закладає 4,5 млрд гривень на підтримку малих і середніх агровиробників.
Про зміну підходів до підтримки галузі міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко розповів в інтерв’ю виданню «Гордон», повідомляє «ПроАгро Груп».
«Раніше величезні дотації отримували саме агрохолдинги. Тепер ми поставили обмеження – до 60 млн грн в одні руки, в тому числі з огляду на пов’язаних осіб. Річ у тім, що в холдинги зібрані сотні юридичних осіб, кумулятивно вони отримували від держави мільярди гривень підтримки. Ми це змінили і зробили так, щоб малі та середні виробники не мали прямого контакту з чиновниками. Подав документи – отримав компенсацію кредитної ставки, купив вітчизняного виробництва техніку – отримав компенсацію. Тобто не потрібно стояти в чергах. Паралельно ми запускаємо IT-рішення – ДАР. І ми 4,5 млрд. гривень вкладаємо в підтримку саме малих та середніх агровиробників», – розповів Роман Лещенко.
«Друге – ми відрізали доступ агрохолдингам до масової скупки землі, коли зафіксували, що іноземці зможуть купувати землю лише в разі, якщо на всеукраїнському референдумі за це проголосує народ. Агрохолдинги в основній масі своїй працюють через іноземні компанії, й кінцевими бенефіціарами є нерезиденти України», – додав міністр.
По-третє, як підкреслив міністр, держава надала фінансові інструменти для викупу землі малим і середнім виробникам.
«Фактично близько 0,5% ВВП країни йде на підтримку аграріїв, і наше завдання – підтримувати саме тих товаровиробників, які працюють на землі», – резюмував Роман Лещенко.
За матеріалами:
Гордон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас