«Земельні» схеми на 150 мільйонів: Держбюро розслідувань викрило посадовців КМДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Земельні» схеми на 150 мільйонів: Держбюро розслідувань викрило посадовців КМДА

Кримінал
406
Слідчі Державного бюро розслідувань викрили факти зловживання службовим становищем посадовцями КМДА при передачі у користування приватному товариству земельних ділянок та приміщення комунальної власності у центрі столиці.
Про це повідомили у пресслужбі ДБР.
«Встановлено, що посадовці Київської міської адміністрації передали нерухомість, розташовану на вулицях Хрещатик і Михайла Грушевського, за заниженою вартістю та без проведення аукціону. За попередніми даними, сума збитків становить понад 150 млн гривень», — йдеться у повідомленні.
У ДБР стверджують, що посадовці КМДА провели цю оборудку під приводом внесення змін до інвестиційного договору, порушивши вимоги Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Києва, внаслідок чого завдано матеріальної шкоди територіальній громаді столиці.
Зазначається, що працівники ДБР провели одночасні обшуки у приміщеннях Департаменту економіки та інвестицій та Департаменту земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації, а також комунального підприємства «Київське інвестиційне агентство».
Перевіряється причетність до оборудки депутатів Київської міської ради.
Тривають слідчі дії у межах кримінального провадження, розпочатого за статтею 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем).
Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Київська міська прокуратура, оперативний супровід — ДБР.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас