Tesla запатентувала систему очищення скла за допомогою лазера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla запатентувала систему очищення скла за допомогою лазера

Технології&Авто
464
Склоочисники є незамінною, але досить архаїчною системою транспортних засобів. Безсумнівно, вони навчилися працювати автоматично по команді датчика дощу, але в їх конструкції мало що змінилося за останні десятиліття. Tesla намагається запропонувати інноваційні методи очищення скла не тільки в автомобілях, але і в системах генерації електроенергії за допомогою сонячних панелей.
Відповідний патент вдалося виявити ресурсу Electrek в базі американського відомства USPTO. Воно задовольнило заявку Tesla на реєстрацію патенту, що описує метод видалення забруднень зі скляної поверхні за допомогою лазерних імпульсів.
Сукупність датчиків і випромінювачів, за задумом американських інженерів, повинна сприяти видаленню забруднень з окремих областей вітрового скла, посилаючи спрямовані імпульси лазерного випромінювання регульованої потужності.
Tesla запатентувала систему очищення скла за допомогою лазера
У патенті згадуються і бічні стекла електромобіля – не можна виключати, що система очищення буде передбачена і для них. Одночасно Tesla передбачає використовувати таку систему на сонячних панелях. Відомо, що шар пилу і бруду здатний істотно знизити ефективність роботи сонячних батарей, тому в сфері енергетики описуваний патент може знайти не менш актуальне застосування.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас