Е-лікарняні: чи потрібно для оформлення йти на прийом до лікаря — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Е-лікарняні: чи потрібно для оформлення йти на прийом до лікаря

Особисті фінанси
949
Finance.ua як портал, що дбає про ваше здоров’я, дізнався у Національної служби здоров’я України, чи треба бути присутнім у лікаря, щоб отримати е-лікарняний.
Для того, щоб лікар оформив електронний листок непрацездатності, пацієнту потрібно особисто прийти на прийом.
Лікар огляне пацієнта, визначить, чи потрібно направляти його на додаткові обстеження чи на консультацію до інших фахівців, або ж сам призначить лікування.
  • Тільки після особистого прийому лікар має право створювати в електронній системі медичний висновок про тимчасову непрацездатність.
Що означає перехід на електронні лікарняні – відтепер пацієнту не потрібно збирати підписи на паперовому бланку і носити їх по кабінетах. Обмін інформацією відбувається автоматично. А пацієнт тим часом займається своїм лікуванням. Проте відвідувати лікаря для цього обов’язково.
Нагадаємо, з моменту, коли ви дізналися, що ваш лікуючий лікар сформував вам медичний висновок про тимчасову непрацездатність, ви маєте повідомити у будь-який доступний спосіб комунікацій вашого роботодавця про це. Всю необхідну інформацію про ваш е-лікарняний роботодавець зможе побачити у своєму Електронному кабінеті роботодавця на Порталі Пенсійного фонду України.

Довідка Finance.ua:

  • е-лікарняний: алгоритм дій: для того, щоб стати користувачем е-кабінету роботодавця, потрібно увійти на вебпортал за допомогою електронного цифрового підпису. Ознайомитися з детальною інструкцією щодо реєстрації можна за посиланням в інформаційному полі головного меню «Як зареєструватися».
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас