Корупція і вплив олігархів. У Раді представили попередні висновки ТСК щодо роботи «Укрзалізниці» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корупція і вплив олігархів. У Раді представили попередні висновки ТСК щодо роботи «Укрзалізниці»

Казна та Політика
391
За п’ять років роботи компанія «Укрзалізниця» втратила третину вартості основних фондів та близько 100 мільярдів гривень за вантажні перевезення через вплив олігархів.
Про це йдеться у проміжному звіті Тимчасової слідчої комісії щодо роботи компанії, який під час засідання парламенту представила депутатка від «Слуги народу» та очільниця комісії Юлія Гришина.
«Стан, у якому опинилося державне підприємство „Укрзалізниця“, вже не дозволяє їй повною мірою виконувати свої основні завдання — перевезення вантажів та пасажирів. ТСК у проміжному звіті назвала конкретні прізвища справжніх винуватців такого стану Укрзалізниці. Насамперед це топменеджмент цієї компанії, який не є професійними кваліфікованими залізничниками, а їхня корупція та невігластво завдає збитків державному перевізнику», — заявила вона з трибуни.
За результатами перевірки ТСК встановлено, що компанія втратила третину вартості основних фондів
«За 5 років, які ми досліджували, Укрзалізницею план капіталовкладень виконано тільки на 65%. У цьому напрямі не освоєно майже 30 мільярдів гривень. Внаслідок цього інфраструктура нашої залізної дороги знаходиться в критичному стані, питання безпеки руху стало дивом ніж правилом», — повідомила Гришина.
Окрім того, вона відзначила, що олігархічні групи регулярно недоплачують компанії, зокрема, за вантажні перевезення. Через за останні 5 років «Укрзалізниця» втратила сто мільярдів гривень. Депутатка закликала уряд не тільки змінювати топменеджмент держпідприємства, а й притягати його представників до відповідальності.
Водночас, за словами голови ТСК, з призначенням нового керівника «вдалося розв’язати питання з підняттям тарифів на вантажні перевезення, що дасть можливість отримати додаткові кошти для розвитку інфраструктури і соцзабезпечення працівників».
За матеріалами:
suspilne.media
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас