«COVID-бізнес» на мільйон щомісяця: СБУ викрила схему підробки ПЛР-тестів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«COVID-бізнес» на мільйон щомісяця: СБУ викрила схему підробки ПЛР-тестів

Кримінал
559
Служба безпеки України викрила чергову схему підробки результатів ПЛР-тестів на Харківщині. Зловмисники вносили недостовірну інформацію у додаток «Дій вдома».
Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ.
Зазначається, що серед клієнтів були й ті, хто мав позитивний результат тесту на COVID-19, що могло спричинити поширення пандемії.
Організували оборудку працівники однієї з приватних лабораторій разом з представниками туристичного агентства. Туроператор пропонував «послугу» громадянам, які планували виїхати за кордон або вже повернулися, щоб не дотримуватись вимоги щодо самоізоляції.
За оперативними даними спецслужби, протиправна схема існувала з початку 2020 року. Щомісяця видавали близько тисячі довідок, а вартість кожної становила 800 гривень.
«COVID-бізнес» на мільйон щомісяця: СБУ викрила схему підробки ПЛР-тестів
Довідки видавали без проведення обстеження пацієнта та забору матеріалів для дослідження. Інфікована людина мала змогу вільно отримати негативні результати тестування.
У ході проведених обшуків за місцями проживання фігурантів провадження та за 10 адресами приватних лабораторій правоохоронці вилучили сфальсифіковані довідки про результати ПЛР-тестів, підроблені печатки, офіційну документацію та комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.
У межах провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 325 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для виявлення всіх причетних осіб.
Викриття протиправної діяльності здійснювалось спільно з детективами СУ НП у Харківській області під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас