На президентський університет Зеленського виділили перші 70 мільйонів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На президентський університет Зеленського виділили перші 70 мільйонів гривень

Казна та Політика
548
На Президентський університет виділили перше фінансування.
Про це у Telegram повідомив депутат від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко.
«Бюджетний комітет ухвалив виділення 70 010 тис. грн на реалізацію ідеї Зеленського про будівництво Президентського Університету», – поінформував він.
Як повідомили у Бюджетній комісії в коментарі Суспільному, ці кошти були передбачені на підтримку освіти, науки й спорту в рамках Президентського фонду.
14 мільйонів гривень спрямують на створення організації, яка буде замовником будівельних робіт, а 56 мільйонів гривень підуть на проведення підготовчо-будівельних робіт.
На засіданні комітету представників МОН запевнили, що влада встигне провести тендер до кінця 2021 року.
У комітеті наголосили, що своїм рішенням лише виконали рішення Кабміну.

Довідка Finance.ua:

  • 31 травня президент Зеленський підписав указ про створення в Україні президентського університету, де готуватимуть фахівців у сфері інформаційної та кібербезпеки, штучного інтелекту, нанотехнологій, аерокосмічних, енергетичних і біотехнологій;
  • за словами очільника держави, в президентському університеті готуватимуть «людей майбутнього» кращі викладачі. Згідно з указом, університет фінансуватиметься на засадах державно-приватного партнерства;
  • початок навчання заплановано на 1 жовтня 2023 року;
  • в Офісі президента заявили, що мета створення президентського університету полягає в необхідності підвищення конкурентоспроможності вищої освіти на глобальному ринку освітніх послуг, більшої адаптивності до сучасних освітніх технологій і більшої інтегрованості у світові наукові системи.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас