Майнінг криптовалюти споживає електрики, як уся Фінляндія: висновки вчених — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майнінг криптовалюти споживає електрики, як уся Фінляндія: висновки вчених

Фінтех і Картки
977
Світові витрати електроенергії на майнінг Bitcoin перевищили річне споживання всієї Фінляндії, де проживає 5,5 млн людей. Вони приблизно дорівнюють споживанню цілого Вашингтона.
Про це свідчить звіт, опублікований The New York Times.
Щорічно майнінг Bitcoin споживає близько 91 тВт/г електроенергії, що становить приблизно 0,5% від усієї електрики, споживаної у світі. Ще п’ять років тому Bitcoin був вдесятеро менш енерговитратним. З огляду на зростання популярності криптовалюти та різке підвищення цін на Bitcoin, очікується, що споживання електроенергії на майнінг продовжить зростати.
На сьогодні майнінг криптовалюти перетворився на окрему галузь із високою конкуренцією. На нього потрібні спеціалізовані машини, сервери та центри обробки даних з сучасними системами охолодження. Сам процес майнінгу стає складнішим.
Нещодавно Bank Of America провів дослідження, з’ясувавши, що при майнінгу й операціях з Bitcoin щорічно викидається в атмосферу 60 млн тонн вуглекислого газу – стільки ж, скільки виділяє вся Греція. Особливу увагу до негативного впливу майнінгу Bitcoin на навколишнє середовище привернув Ілон Маск, коли припинив продаж електрокарів Tesla за цю криптовалюту. Підприємець заявив, що Bitcoin споживають занадто багато брудної енергії від вугільних електростанцій. Пізніше Tesla допустила відновлення продажів за Bitcoin, але за умови що майнінг щонайменше на 50% базуватиметься на зеленій енергетиці.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас