Volkswagen представив безпілотний мінівен — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen представив безпілотний мінівен

Технології&Авто
342
Представлений у формі концепту ще у 2017 році мінівен ID. Buzz все ще в роботі. А безпілотний концепт ID. Buzz AD, який дебютував у Мюнхені, демонструє готовність нової моделі до виробництва.
Давно обіцяний і довгоочікуваний електричний мінівен ID. Buzz, схоже, впритул наблизився до втілення у серійному автомобілі. І навіть перетворився на безпілотник.
Прототип ID. Buzz AD демонструє досить помітні зміни у дизайні, у порівнянні з раннім концептом 2017 року. У нього інша оптика та бампери й можна припустити, що приблизно так буде виглядати серійна модель. Звісно, фари навряд чи будуть чорними, як у безпілотного виставкового фургона.
Volkswagen представив безпілотний мінівен
Кузов демокара ID. Buzz AD обліплений датчиками, сенсорами, радарами та лідарами для забезпечення інформацією системи автономного водіння. На кузові є напис self-driving test vehicle і логотипи компаній Argo AI та MOIA. Перша спеціалізується на робототехніці та штучному інтелекті, а її найбільшими інвесторами є Ford і Volkswagen. Друга – повністю належить Volkswagen Group та працює у сфері мобільних сервісів.
Volkswagen представив безпілотний мінівен
Volkswagen ID. Buzz AD здатний виявити об’єкти, що знаходяться на відстані понад 400 метрів. Його вже тестують в міських умовах, а з 2025 року планують використовувати для безпілотних комерційних перевезень в окремих європейських країнах.
При цьому звичайний Volkswagen ID. Buzz в пасажирської та вантажної версіях повинен з’явитися в Європі вже до кінця наступного року.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас